
A sörélesztőpehely
A sörélesztőpehely egy rendkívül sokoldalú alapanyag, mely egyre több konyhában lelhető fel.
Alapjáraton valóban a sör illetve a kenyér előállításához használták a Saccharomyces cerevisiae nevű gombából előállított élesztőt, idővel viszont az egészségre gyakorolt hatása miatt beszivárgott a hétköznapokba, igazi szuperfooddá válva.
Legnagyobb előnye, hogy csíráztatott malátán tenyésztik, melynek köszönhetően tele van értékes tápanyagokkal.
Tulajdonságai:
-Rendkívül magas a fehérjetartalma
-Szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi-anyagot tartalmaz, ami hatással van immunrendszerünkre, bőrünk, hajunk és emésztési rendszerünk egészségére. Gazdag krómban, szelénben, kalciumban, vasban, cinkben és magnéziumban. Jelentős mennyiségű B-vitamint tartalmaz.
-Támogatja a vércukorszint szabályozását:a benne lévő króm csökkenti a vércukorszintet, javítva a glükóztoleranciát és csökkentve a szükséges inzulin mennyiséget.
-Sajtos ízvilág:egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy igazi sajtos ízvilágot lehet vele teremteni állati származékok nélkül.
-Bármely diétába beilleszthető:szénhidráttartalma alacsony és zsírtartalma elhanyagolható így bármely fogyókúrás vagy ételérzékeny diétába beilleszthető, gluténmentes.
Felhasználása: tekinthetünk rá parmezánként vagy reszelt sajtként, amit a kész ételekre szórhatunk ízesítés gyanánt.
Továbbá tökéletes sajtszószt és krémlevest is készíthetünk belőle.
Hozzászólások