
Fekete szezámmag
A fekete szezámmag nagyon hasonlít a fehér szezámmaghoz.
Amiben viszont különbözik, hogy nem hántolt, több kalciumot tartalmaz, olajtartalma és fehérjetartalma is jóval magasabb. Aromája ízletesebb és erőteljesebb, amit pirítással tovább fokozhatunk. Pirítás hatására az értékes anyagok jobban felszabadulnak.
Tulajdonságai:
-igazi kalciumbomba, rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott csontritkulás esetén, de az egészséges csontozatra is jó hatással van. Gondoskodik a fogak és a haj szépségéről.
-fehérjeforrás, a benne lévő réz miatt enyhítheti az ízületi gyulladásokat
-gazdag telítetlen zsírsavakban, jótékonyan hat a szervezet koleszterin szintjére, rendkívül gazdag aminosavakban is
-rostjai segítik az emésztést, kiváló anyagcsere pörgető, jó salaktalanító hatású.
A legjobb hasznosulás érdekében fogyasszuk darálva, ez nagyban növeli jótékony hatását, a tápanyagok felszívódását!
Felhasználási tipp: 9 evőkanál fekete szezámmagot piríts le egy száraz serpenyőben, majd miután kihült, adj hozzá egy teáskanál tengeri sót és daráld le a keveréket. Szórd:tésztába, salátába, krémekbe, joghurtba, rizshez stb.
Hozzászólások